Υπάρχουν κάποια μέρη στη χώρα µας που όχι µόνο θυμίζουν αλλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από Δαλµατικές ακτές και Νορβηγικά φιορδ. Καλώς ήλθατε στη «ριβιέρα της Ηπείρου», στην Πάργα και τα Σύβοτα!

Δύο τόποι που ο καθένας έχει τη δική του χάρη, αλλά και που συχνά λειτουργούν ως… δίδυμος προορισμός: Πάργα και Σύβοτα. Με φόντο τα ψηλά βουνά της Ηπείρου, µε δαντελωτές ακτές στο Ιόνιο και κοντά στο δυτικό άκρο της Εγνατίας οδού, έχουν πολλούς λόγους να κερδίζουν συνεχώς νέους πιστούς! Η Πάργα σε μαγεύει µε την πρώτη µατιά. Μιλάµε για τον ορισμό της γραφικότητας, ένα νησί που… κόλλησε στη στεριά, έναν ζωγραφικό πίνακα µε τον ιδανικό συνδυασμό χρωμάτων, εναλλαγών και διαστάσεων. 

Από την Πάργα αναχωρούν καθημερινά πλοιάρια για τους Παξούς και τους Αντίπαξους για ημερήσια εκδρομή.

Όσο για τα Σύβοτα, µε τις θεσπέσιες αµµουδιές τους, τους καταπράσινους λόφους και τα κατάφυτα νησάκια τους, δεν είναι τυχαίο που προσελκύουν όλο και περισσότερους επωνύµους.

Πηγές Αχέρωντα

Μία τελευταία στάση που σας προτείνουμε είναι οι πηγές του ποταμού Αχέρωντα. Σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από την Πάργα, διασχίζοντας τα χωριά του νομού Θεσπρωτίας, θα βρείτε το χωριό Γλυκή ιδανικό ορμητήριο για τις πηγές. 

Η βόλτα στον Αχέροντα σημαίνει σίγουρα υδάτινες πεζοπορίες, μη διστάσετε να διασχίσετε τα νερά του, πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσετε αυτή την αίσθηση… Από κει και πέρα, σε όλο του το μήκος το ποτάμι προσφέρεται για περπάτημα, rafting, ιππασία, canoe-kayak, ακόμη και κατασκήνωση. 

Στην είσοδο του χωριού θα βρείτε 2 μεγάλα parking όπου μπορείτε να σταθμεύσετε. Καθώς πέφτει η νύχτα και αδειάζει το μέρος από κόσμο μπορείτε να βρείτε υπέροχες τοποθεσίες δίπλα στο ποτάμι όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η διανυκτέρευση στην Ελλάδα, σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και σε ανοικτούς χώρους στάθμευσης είναι (κατά κανόνα) ασφαλής. Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να επιλέγετε τοποθεσίες που δεν είναι ερημικές, σκοτεινές ή απομακρυσμένες, να μη ρίχνετε τα γκρίζα νερά της αποχέτευσης στο έδαφος και να μην ανοίγετε τέντες ή βγάζετε τραπέζια και καρέκλες έξω απ’ το αυτοκινούμενο. Εάν προτιμάτε το οργανωμένο camping, στις γύρω περιοχές της Πάργας υπάρχουν αρκετά camping όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε.