Σαν την… Χαλκιδική δεν έχει. Μπορεί να θεωρείται υπερβολή, αλλά αυτοί που τη λατρεύουν έχουν τους λόγους τους. Βασικά, απαντά στο αιώνιο δίλημμα: Βουνό ή θάλασσα; Στεριά ή νησί; Στη Χαλκιδική τα έχεις όλα. Τα πεύκα ακουμπούν στο νερό, αφήνοντας ανάμεσά τους εκπληκτικές παραλίες με άμμο και βότσαλα για να επιλέξετε. Και αν… κουραστείτε από την πολύβουη κοσμική ζωή στη θάλασσα μπορείτε να κάνετε ένα διάλλειμα ανεβαίνοντας στα ορεινά της. Σπορ του νερού ή καλή παρέα και απομόνωση;

Στη Χαλκιδική τα έχετε όλα! Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη όπου μπορείτε να σταθμεύσετε με το αυτοκινούμενο, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο πόδι . Υπάρχουν πάρα πολλά κάμπινγκ με υπέροχες παραλίες ωστόσο όμως προσφέρει και πολλά μέρη όπου μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα με μόνη προϋπόθεση να μην γίνει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων έξω από το αυτοκινούμενο. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε και την Αμμουλιανή ένα πολύ γραφικό νησάκι απέναντι από την Τρυπητή στον κόλπο του Αγίου Όρους.

Κασσάνδρα

Η Κασσάνδρα, αποτελεί το δυτικότερο μέρος της Χαλκιδικής που είναι και το πιο πυκνοκατοικημένο. Γεμάτη με ειδυλλιακά τοπία, δαντελένιες ακτές και κρυστάλλινες παραλίες, παρέχει στους επισκέπτες της ατελείωτη διασκέδαση, λόγω των αναρίθμητων bars και beach bars που μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους αξέχαστες! Όσον αφορά την ψυχαγωγία, έχει να επιδείξει τα κορυφαία σημαντικά φεστιβάλ του Σάνη και της Σίβηρης.

Σιθωνία

Θεωρείται ένας μικρός παράδεισος που προσφέρεται για πιο ήρεμες διακοπές. Μάλιστα απέναντι από τη Βουρβουρού υπάρχει και ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών εξωτικής ομορφιάς, που αξίζει ένας τουρίστας να τα επισκεφτεί! Τα καταδυτικά κέντρα, τα λιμανάκια, το καζίνο, τα πολυτελή μαγαζιά και εστιατόρια, οι οργανωμένες μαρίνες και τα αθλητικά γεγονότα της, μαγνητίζουν όλο και περισσότερους επισκέπτες. 

Άθως

Στον Άθω, επικρατεί μια πιο οικογενειακή ατμόσφαιρα, με τους περιηγητές του να επιλέγουν τις περιοχές κοντά στο Άγιο Όρος για κάτι διαφορετικό, ενώ ο θρησκευτικός τουρισμός, είναι έντονος αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής. Η Αμμουλιανή, που βρίσκεται απέναντι από την Ουρανούπολη είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, πάντα εύκαιρο για εξερεύνηση!